APK keuring

Was dat nou na één of twee jaar?

APK keuring van je camper

Over de APK-keuring van de camper gaan verschillende verhalen rond. Moest het nou één keer in het jaar of kan het eens in de twee jaar? Het antwoord? Het ligt aan je camper. 

APK-keuring camper

Net als een auto, moet ook een camper APK gekeurd worden. APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Met de APK op zak, weet je zeker dat je je veilig in het verkeer kan begeven.

Ook als je een tijdje niet rijdt met je camper, moet hij toch APK-gekeurd zijn. Tenzij je de camper laat schorsen, dan mag de camper niet op de weg rijden en mag de APK verlopen. Wil je de weg weer op? Dan moet je eerst naar een garage voor de keuring, met een aantoonbare afspraak.

Wanneer moet je keuren?

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen lichte en zware voertuigen bij de APK keuring. Voor zware voertuigen zijn andere regels dan voor lichte voertuigen. Moderne campers met niet zoveel gewicht (tot en met 3500 kilo) zoals het Ventje, moeten in principe elk jaar een APK-keuring ondergaan.

Oudere campers (dertig tot en met vijftig jaar) in deze gewichtsklasse, kunnen om de twee jaar gekeurd worden.

APK keuring in het buitenland

Ga je lang op reis? Check dan altijd even voor je vertrekt of de APK nog wel de gehele periode geldig is. Verloopt je APK in België of Spanje? Dan kan ‘ie daar ook gekeurd worden, wordt het voertuig online afgemeld bij de RDW en ontvang je een APK-keuringsrapport.

Zit je in een ander land? Dan kan je de RDW mailen met het probleem en nemen ze contact met je op. Het is mogelijk dat ze de keuring dan met drie maanden verlengen.

Kosten

De kosten voor een APK-keuring liggen tussen de dertig en vijftig euro. Zo’n keuring mag alleen worden uitgevoerd door een erkend APK keuringsbedrijf.

“De keuken achterin, geniaal! Van binnen en van buiten toegankelijk. Mijn vrouw en ik waren meteen laaiend enthousiast en heb op de website direct informatie aangevraagd over huren en kopen. Datzelfde weekend zijn we naar Utrecht gereden om een bus te bekijken.”

Rob & Annette

Lees de ervaring

Mobiel kantoor

Met Ventje naar werk .. of werk vanuit Ventje.

Lees meer >

Kleurkeuze

Wil je een zakelijke uitstraling of een vrolijk Ventje?

Kies een kleur >