APK

Hoe zit dat?

Wegenbelasting voor camper

Wanneer je een camper aanschaft voor eigen gebruik, betaal je voor slechts één van de vier kwartalen rijtuigenbelasting. Wanneer je de camper ook verhuurt in dat jaar, betaal je voor twee van de vier kwartalen belasting. Wanneer je camper ouder dan 40 jaar is, hoef je helemaal geen wegenbelasting te betalen.

Rijbewijs

De meeste, lichte campers mag je besturen met een normaal rijbewijs B. Als de camper zwaarder is dan 3500 kg, dan geldt de camper als een vrachtwagen en heb je rijbewijs C/C1 nodig. Wanneer de camper meer dan 8 zitplaatsen heeft, dan heb je een rijbewijs D voor bussen nodig.
De Volkswagen busjes die wij verkopen en verhuren zijn lichte campers, waar je zo in kan wegrijden met een normaal rijbewijs B.

APK

Natuurlijk moet ook de camper APK gekeurd worden. Doe je dat niet, dan riskeer je een boete en ben je niet verzekerd bij een ongeluk. Ook als je niet rijdt met de camper, moet je hem laten keuren.
In principe moeten lichte campers, zoals het Ventje, elk jaar gekeurd worden. Lichte campers van 30 jaar of ouder moeten elke 2 jaar gekeurd worden. De oudste campers van voor 1960 hoeven niet APK gekeurd te worden. Check dus voor vertrek even of de APK van je camper nog geldig is!

Onderhoud

Het is aan te raden om een camper op leeftijd te (laten) checken op kritieke punten voordat je vertrekt. Elke camper die enigszins op leeftijd is, moet goed gecontroleerd worden voordat je een flinke afstand aflegt. Onze T5 en T6 zijn natuurlijk moderne bussen en ready to go. Hierdoor kan jij onbezorgd op vakantie!

Ik ben niet overal geweest, maar dat staat wel op mijn lijstje.

Susan Sontag

Mobiel kantoor

Met Ventje naar werk .. of werk vanuit Ventje.

Lees meer >

Kleurkeuze

Wil je een zakelijke uitstraling of een vrolijk Ventje?

Kies een kleur >