Campertips

Wijze raad voor elke trip.

Campertips voor onderweg

De eerste paar keren dat je gaat kamperen met je camper zul je geheid tegen wat dingen aanlopen. In Ventje werkt alles vrij vanzelfsprekend, maar wat algemene campertips zijn wel handig. Vrees niet langer, hier lees je waar je op kunt letten.

Berg alles op
Een algemene campertip: rij niet weg terwijl er nog wat rondslingert in je camper. Bij elke bocht schuift dat vergeten boek door de ruimte. Het kan zelfs gevaarlijk zijn als je hard moet remmen. Hetzelfde geldt voor drinkflessen. Laat ze niet op de grond liggen in de cabine, want ze kunnen tijdens het rijden gaan rollen en onder je gaspedaal schieten. Niet zo veilig. Kopjes in de gootsteen laten staan, ook geen goed plan. Die trillen tegen elkaar aan en dat maakt meer kabaal dan je denkt. Ventje heeft genoeg opbergruimte om alles weg te werken.

Douchen onderweg
Roadtrip! Dagenlang ben je onderweg, voordat je op je bestemming aankomt. Een keer douchen onderweg is wel prettig, maar hoe doe je dit zonder een hotelkamer af te huren? Heel handig, gewoon bij een groot tankstation aan de snelweg. Vrachtwagenchauffeurs douchen daar ook. De douches zijn vaak groot en schoon, en betaal je maar een paar euro. De ultieme campertip, niet alleen voor de beginner.

Waar te staan?
Soms weet je precies welke plaatsen je allemaal wil aandoen en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Je kan van tevoren campings boeken, maar je kan ook met de flow van de dag meegaan en per dag bepalen waar je naartoe wil. Download dan een aantal apps waarmee je makkelijk een plekje in de buurt kan vinden. De apps Campercontact en Park4Night zijn erg handig. Hier vind je niet alleen campings op, maar ook camperplaatsen (alleen voor campers), serviceplaatsen (waar je je afval kan loodsen) en privé-plaatsen (bij de boer bijvoorbeeld).

Wildkamperen.
Dit is een belangrijke campertip voor alle kampeerders. Het is natuurlijk het mooiste om midden in een bos te staan, of bovenop een berg. Helaas wordt dat niet overal getolereerd. Check, om een boete te voorkomen, of wildkamperen is toegestaan in dat land. In de BeNeLux mag je in elk geval niet zomaar in de natuur staan en daar wordt ook flink op gecontroleerd. In Duitsland mag het ook niet, maar in Zweden en Noorwegen wel. In Denemarken zijn bepaalde bossen en gebieden aangewezen waar wildkamperen mag voor één nacht.

Zekeringen.
Mooie plek gevonden. De stoelen staan buiten. Nu alleen nog een kop koffie. Verhip, het gasfornuis doet niet. Je controleert de gastank, maar die zit nog vol. Hmm. Dan zie je dat de lampjes ook niet werken. Is dan alles kapot? Nee hoor! Maar je moet het maar net even weten. Het kan dan zijn dat er een zekering is gesprongen. Vrij simpel te vervangen. Je haalt de kapotte eruit (die ene met het kapotte stangetje) en je stopt er eentje van dezelfde kleur terug (moet hetzelfde cijfer ampère op staan). Campertip: neem altijd een reserve-setje mee.

Flexible indeling

Voor ieder moment een handige indeling.

Lees meer >

Interieur

Breng je binnenste buiten.

Lees meer >