Camperverzekering

Drie voorbeelden van camperverzekeringen.

Camperverzekering afsluiten

Elke camper en camperbus moet verzekerd zijn met een camperverzekering. Je kunt bij campers, net als bij auto’s, kiezen uit drie soorten dekkingen.
Een WA-verzekering is verplicht, dat is de basisverzekering. Hierbij wordt alleen de schade die je veroorzaakt aan andere voertuigen vergoed. Bij een WA beperkt casco verzekering is ook schade buiten jouw schuld om en diefstal vergoed. Bij All-risk verzekeringen wordt alles vergoed.

Hoe duur je verzekering uitpakt is afhankelijk van een aantal zaken. Welke dekking je kiest, hoeveel schadevrije jaren je meeneemt, de waarde, het gewicht en bouwjaar van je camper, en de anti-diefstalbeveiliging. Daarnaast kunnen de inzittenden verzekerd worden en is het ook verstandig om te kijken naar een reisverzekering en pechhulp. We geven je drie voorbeelden van camperverzekeringen die je kunt meenemen in je vergelijking.

1. Camperverzekerd
Camperverzekerd is een redelijk uitgebreide verzekering. Zo zijn vastgemonteerde accessoires automatisch meeverzekerd (zoals de luifel of fietsdrager), als die zijn meegenomen in de verzekerde waarde. Bij WA beperkt casco en all-risk verzekeringen is de inboedel meeverzekerd tot 5000 euro en krijgen zelfs huisdieren medische kosten vergoed na een ongeval. Je mag zo lang op reis zijn als je wil en bij schade is er geen sprake van eigen risico als je bij een schadehersteller aanklopt die bij Camperverzekerd is aangesloten. Anders is het eigen risico 300 euro. Vandalisme is meeverzekerd bij WA beperkt casco en all-risk en je krijgt premiekorting bij extra beveiliging.

Bij Camperverzekerd kun je een aanvullende doorlopende reisverzekering met pechhulp afsluiten (en is er dus geen aparte verzekering nodig van de ANWB). Deze aanvulling is echter alleen voor campers die jonger zijn dan 15 jaar en als je camper stilvalt in de stalling of voor je huis hoef je ook niet op hulp te rekenen. Het uitlenen van je camper aan vrienden of familie is meeverzekerd, maar verhuren kan niet met een verzekering van Camperverzekerd.

2. Safetrip
SafeTrip camperverzekering is een verzekering speciaal voor campers en heeft een WA + casco dekking (allrisk) inclusief pechhulp en een inventarisdekking tot € 5.000,-. Geen aparte pechhulp afsluiten dus. Daarnaast zet deze verzekering hoog in op preventie. Als je hier bent verzekerd, kun je gratis een rijvaardigheidstraining volgen.

Bij Safetrip camperverzekering heb je vrije herstelkeuze. Schade kan je laten herstellen bij elk bedrijf en je betaalt dan tot 150 euro aan eigen risico. Ga je naar een bedrijf waar Safetrip afspraken mee heeft gemaakt, betaal je geen eigen risico. Verhuur van de camper is niet automatisch inbegrepen, maar dat is wel aanvullend af te sluiten. Verder mag je niet langer dan zes maanden aaneengesloten in het buitenland verkeren.

3. NKC camperverzekering
Bij NKC is de inboedel meeverzekerd tot een bedrag van 3000 euro, bij een WA beperkt casco en all-risk verzekering. De vaste accessoires zijn alleen meeverzekerd bij een WA beperkt casco en all-risk verzekering. Je kunt wel onbeperkt aaneengesloten op reis zijn in het buitenland, zolang je maar een adres in Nederland hebt. De aanschafwaardedekking zit er automatisch bij in. Drie jaar bij een gebruikte camper, tien jaar bij een nieuwe camper. Taxeren kan ook, dan heb je vijf jaar garantie.

Ook NKC heeft een pechhulpverlening. Die zit automatisch bij je beperkt casco of all-risk camperverzekering in of bij de wa-verzekering, als je camper niet ouder is dan vijf jaar. Inclusief in je eigen woonplaats. Het eigen risico bij schade is standaard 300 euro, tenzij je naar een bedrijf gaat dat is aangesloten bij NKC. Dan betaal je 175 euro minder. De verhuur is mee te verzekeren. NKC is wel redelijk duur in vergelijking met de andere twee.

4. ANWB
Als je lid bent van de ANWB krijg je 5% korting op de camperverzekering. Het WA beperkt casco is wel iets minder uitgebreid als de twee bovenstaande verzekeringen. Zo zit je inventaris en de aanschafwaardedekking er niet automatisch bij in. Alles is wel aanvullend te verzekeren, net als de ANWB pechhulp. Je kan dus wel heel uitgebreid verzekeren. Je camper verhuren kan alleen niet met een verzekering van de ANWB. Het eigen risico bedraagt 350 euro, maar dat vervalt zodra je je schade laat herstellen door een ANWB schadeherstelbedrijf.

Je kan met een ANWB verzekering niet onbeperkt in het buitenland verblijven. Je bent tot 6 maanden aaneengesloten verzekerd. Wil je dit verlengen? Dan moet je dit even telefonisch overleggen.

Mobiel kantoor

Met Ventje naar werk .. of werk vanuit Ventje.

Lees meer >

Kleurkeuze

Wil je een zakelijke uitstraling of een vrolijk Ventje?

Kies een kleur >