Duurzaam reizen

We willen van deze wereld blijven genieten.

FSC hout

Forest Stewardship Council (FSC) is een internationaal bedrijf dat zich bezighoudt met verantwoord en duurzaam bosbeheer. Door het gebruik van dit gekeurde hout zijn we er zeker van dat er verantwoordelijk is omgegaan met de bossen waar het hout vandaan komt. De meerprijs voor dit hout nemen we graag voor lief als dit betekent dat er geen kaalkap heeft plaatsgevonden en geen dieren en mensen uit hun leefgebied verdreven zijn.

Zonnepanelen

Wij bieden moderne bussen aan die onder andere gebruik maken van zonnepanelen voor hun energievoorziening. Door het gebruik van groene energie komt er geen CO² vrij, wat per jaar 60 kilogram CO² per M² zonnepaneel bespaart.

Zuinig met water

Ons busje maakt gebruik van een unieke gootsteen met 2 afvoeren. Hierdoor kan je eenvoudig schoon en vuil afvalwater van elkaar scheiden. Op deze manier komt er geen vies afvalwater in de natuur en beperk je tegelijkertijd de hoeveelheid afvalwater die je mee moet nemen.

Uitstoot compenseren

Voor ieder Ventje dat wij maken planten we nieuwe bomen, eentje hier in Nederland en eentje in het buitenland. Zo compenseren wij vast voor de toekomstige uitstoot van het Ventje.

Wil je zelf bijdragen?

Afgezien van het feit dat je misschien binnenkort wel met een zeer duurzaam Ventje op reis gaat vinden we dat jij ook je steentje moet bijdragen:

  • Laat nergens sporen achter van je verblijf (behalve je bandensporen natuurlijk), neem je afval mee en probeer ook onderweg zoveel mogelijk afval te scheiden.
  • Maak gebruik van lokale producten en winkels, hiermee stimuleer je de lokale economie.
  • Leg herbruikbare stoffen zakjes en tassen in het Ventje en neem deze mee als je boodschappen doet om je plastic gebruik terug te dringen.
  • Rijd wat kalmer als de motor van je Ventje nog koud is. Een warme motor verbruikt namelijk de helft van een koude motor.
  • Zorg ervoor dat je geen onnodige ballast meeneemt. Probeer bijvoorbeeld voordat je een lange afstand gaat afleggen je afvalwater te lozen en maak gebruik van ons scheidingssysteem.

Met een lang bed van 195 cm kan iedereen languit liggen. De kussens zijn gemaakt van een prettige, wasbare stof. De verduisterende, geheel afsluitende gordijnen zorgen voor ultieme rust. Frisse lucht is slim geregeld via ons unieke ventilatiesysteem.

Frank Westland

Industrieel ontwerper

Keuken voorproefje

Lekker koken met veel ruimte.

Lees meer >

Dagelijkse auto

De enige auto die je nodig hebt!

Lees meer >