Kampeergadgets

Met deze tips heb je een altijd een oplossing binnen handbereik.

Handige kampeergadgets

Wij hebben, als camperfanaten, inmiddels goed in de gaten welke kampeergadgets handig zijn in de camper. Die gadgets willen we graag met je delen, zodat jij ook van warme broodjes kan genieten onderweg.

Hoofdlampje

Het ziet er misschien suf uit, maar dit is een kampeergadget die je eigenlijk niet kan missen. In elke camper zou er eentje moeten liggen. Het is namelijk oh zo handig om je handen vrij te hebben terwijl je in het donker iets aan het doen bent. Bijvoorbeeld als je in de avonduren buiten wil lezen. Of je tijdens het barbecuen wat meer licht nodig hebt. Of als je op avontuur gaat in een grot. Kortom, meenemen!

Inklapbare barbecue

Komen we meteen aan bij een onmisbare kampeergadget: de inklapbare barbecue! Er zijn heel veel varianten te vinden. In een draagbaar koffertje of heel simpel twee platte aluminium platen waar je een rek tussen kan plaatsen, bijvoorbeeld van Bo-Camp. Oh zo handig en heerlijk om op te grillen.

Multitool

Een goed zakmes is altijd handig als je op reis bent, maar een multitool is de ultieme kampeergadget. Dit zakmes heeft niet alleen messen en scharen, maar heeft vaak meer gereedschap eraan hangen. Dat kan van pas komen als je iets moet repareren. Het vervangt niet je hele gereedschapskist, maar wel sommige essentiële dingen als een tang of een zaag. Er zijn dan ook hele dure multitools te vinden. Sommige varianten hebben ook een lepel en een vork eraan hangen. Erg handig tijdens een lange hike in de bergen en je je zelf meegebrachte maaltje wil verorberen.

Percolator

Een lekker bakkie koffie kan niet ontbreken tijdens je campertrip. Een ideale manier om koffie te zetten is met een percolator. Dat is een klein, handzaam koffiepotje, dat je op een gaspitje kan zetten. Je vult de onderkant met water en het filter met gemalen koffie. Het warme water borrelt na een tijdje door de koffie naar boven. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. De maat wordt aangeduid in het aantal (espresso)kopjes. Een kampeergadget dat niet kan ontbreken.

Omnia oven

Er is niks lekkerder dan verse, warme bolletjes onderweg. Is er geen bakker in de buurt? Geen nood, met de Omnia oven kan je gewoon in je Ventje broodjes afbakken. Of in de avond een lasagne maken. De Omnia oven is namelijk een rond oventje dat je op je gasfornuis zet. Warme lucht van het vuur trekt naar boven, waardoor het binnenin een oventje wordt. Binnen een handomdraai zet je je ovengerecht op tafel! Wij waren zelf erg blij met deze kampeergadget.

Solar douche-zak

Dit is een kampeergadget voor de zelfvoorzienende camperaar. Sta je een tijdje in de natuur en is er geen camping in zicht? Dan kan het voorkomen dat je even wil douchen. Bij buitensportwinkels zoals de Bever kan je een solar douchezak kopen. Dit is een zwarte douchezak die je kan vullen met water. Hang hem op aan de boom, en de zon verwarmt de zwarte zak. Een paar uurtjes later kan jij je lekker afspoelen. Ook handig na een strandbezoek.

Herbruikbare zakjes en potten

Afval is super onhandig om een tijdlang met je mee te zeulen. Probeer daarom zoveel mogelijk verpakkingen van pasta en dergelijke voor je tocht al weg te gooien. Stop het in een hersluitbare pot. Hetzelfde geldt voor plastic tasjes en boterhamzakjes. Zorg dat er altijd wat stoffen tassen in je Ventje liggen voor de boodschappen, herbruikbare netjes om groente en fruit in te bewaren en je boterhammen kunnen in een herbruikbaar boterhamzakje van bijvoorbeeld Leafs. Ook leuk om zelf te maken!

Reisspelletjes

Wij houden enorm van een spelletje onderweg. Zo erg zelfs, dat we reisverpakking ontwierpen om mee te nemen in het Ventje. Kijk op www.dobbelgames.nl als je ook bordspellen zoals Catan in een handige kleine verpakking mee wilt nemen!

Desinfectie middel

Last but not least, een kampeergadget dat helemaal in deze tijd past. Namelijk een tubetje desinfecterende gel. Tegenwoordig moet (en wil) je overal je handen ontsmetten, dus het is handig om er altijd eentje mee te nemen in je bus. Het beste is om je handen met zeep te wassen. Elke zeep is van zichzelf namelijk al desinfecterend. Maar aangezien dat niet altijd overal kan, is een tube in je Ventje wel handig.
Waar je al deze spullen moet laten? Elk Ventje heeft meer dan genoeg slimme opbergruimtes!

“De keuken gebruik je super praktisch vanaf buiten, maar ook vanuit binnen – dat was handig want ’s avonds laat trek je je terug in de bus (en trouwens ook als het erg waait of gewoon in de bus zit). Je hebt het modulaire interieur-systeem zó omgebouwd om makkelijk en relaxed te kamperen; we hebben zelfs de bedden opgemaakt zonder uit de bus te hoeven.”

Anne Camps

Lees de ervaring

Keuken voorproefje

Lekker koken met veel ruimte.

Lees meer >

Ontspan

Kom tot rust.

Lees meer >