Verbruik en service

Zorg voor Ventje..

dan zorgt Ventje voor jou.

Verbruik

De nieuwste modellen Volkswagen Transporter is samen met de Mercedes-Benz Vito de zuinigste van alle bestelauto’s. Met de nieuwste BlueMotion techniek van Volkswagen zit standaard een start/stop systeem geïntegreerd. Daarnaast wordt energie opgewekt op het moment dat je remt. Hiermee komt de Volkswagen Transporter op een verbruik van 5,8 liter per 100 kilometer uit. Dit staat gelijk aan een verbruik van ongeveer 1 op 17!

De oudere modellen bestelauto, waaronder de Volkswagen Transporter, Renault Trafic en Mercedes Vito hebben dus een verschillend verbruik wat verschilt per motor. Over het algemeen komt het neer op een verbruik van 1:10 tot 1:11. En dat terwijl de grotere campers meestal tussen de 1:6 tot 1:8 verbruiken.

Onderhoud

Kosten voor het uitvoeren van een APK liggen rond de 50 euro. Daarnaast wordt er aangeraden om elke 40.000 km of elke 2 jaar een kleine onderhoudsbeurt uit te laten voeren. De kosten van een inspectie zijn ongeveer 100 euro. De oudere Transporters (van voor 2015), zijn wat goedkoper, rond de 80 euro per inspectie.

Natuurlijk brengt regelmatig onderhoud kosten met zich mee, die afhangen van wat er precies moet gebeuren. Een paar dingen die moeten gebeuren zijn het vervangen van de distributieriem en het verversen van de olie.
Kijk goed in het serviceboekje naar het aantal kilometers voor wanneer de distributieriem vervangen moet worden en let erop dat deze minimaal elke 5 jaar vervangen moet worden.

Met een lang bed van 195 cm kan iedereen languit liggen. De kussens zijn gemaakt van een prettige, wasbare stof. De verduisterende, geheel afsluitende gordijnen zorgen voor ultieme rust. Frisse lucht is slim geregeld via ons unieke ventilatiesysteem.

Frank Westland

Industrieel ontwerper

Comfortabel reizen

Meer dan genoeg ruimte.

Lees meer >

Kleurkeuze

Wil je een zakelijke uitstraling of een vrolijk Ventje?

Kies een kleur >