Winterkamperen

Vijf knusse campings om te winterkamperen.

Winterkamperen

Zin om er even een weekendje tussenuit te gaan? Ga eens winterkamperen met een Ventje! Je vindt in de winter alle rust en ruimte op de camping. Wandelen in het bos, daarna opwarmen in de camper met warme chocolademelk. ‘s Avonds een vuurtje stoken en een winters bokbiertje drinken. Een weekend vol avontuur in Nederland, we geven je alvast vijf tips waar je naartoe kan.

1. Landgoed De Wielewaal (Flevoland)
Deze prachtige natuurcamping ligt vlak aan het Nijkerkernauw meer en is perfect om te winterkamperen. Parkeer je Ventje aan het water of tussen de bomen op het weidse terrein en ga op ontdekkingstocht langs de Randmeren. En het mooiste, bij terugkomst kan je lekker een vuurtje maken bij je camper en je mag er zelfs op koken! Zo kan je het echte buitenleven ervaren. Voor de heethoofden onder ons: plons in de ochtend even het koude water in. Ben je meteen wakker.

2. Natuurkampeerterrein De Vlagberg (Noord-Brabant)
Ga knus winterkamperen bij de boswachter op de heide van de Vlagberg. Dit terrein is helemaal eco-vriendelijk, tot het sanitair aan toe. Denk aan waterbesparende toiletten en douches, zonnepanelen en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Het terrein ligt aan een groot bos en heide gebied, waar je kunt verdwalen tussen de schapen en de Schotse Hooglanders. Buiten een vuurtje maken kan hier ook, bij de overdekte vuurplaats. Opwarmen kan ook bij het haardvuur in de blokhut. Neem een goed boek mee en dommel lekker weg.

3. Camping de Klashorst (Overijssel)
Deze outdoorcamping heeft alles wat je wil. Je kunt hier, zodra je je Ventje hebt geparkeerd op een mooi plekje, een bushcraftwandeling doen met een echte bushcrafter. Leer bomen en planten kennen, vuur maken en wildsporen herkennen. Na die intensieve uren kan je bijkomen in je eigen mobiele sauna. Nee, geen grap. Deze camping verhuurt mobiele saunahuisjes, die je bij je camper kan zetten. Ook zijn er hottubs op het terrein te vinden. Alles aanwezig voor een romantisch winterkampeerweekend.

4. Camping Aan de Waterspiegel (Zeeland)
Geen zin om sanitair te delen? Dat hoeft ook niet! Bij deze camping in Zeeland kun je ook in de winter kamperen, en kan je een sanitairhokje bij je camper huren. Je kunt je toilettas laten staan en, niet onbelangrijk, het hokje is voorzien van vloerverwarming. Heb je behoefte aan wat lichaamswarmte? Er zijn hier alpaca’s die over het terrein rondstruinen! Lekker knuffelen dus. En wat ook een voordeel is, de camping is maar 2,5 kilometer van de zee af.

5. Landal Rabbit Hill
Deze had je misschien niet in dit rijtje verwacht, maar deze Landal camping heeft een hele fijne locatie, midden op de Veluwe. Vanaf de camping kun je naar Radio Kootwijk lopen via een prachtig pad, zo’n acht kilometer lang. In de winter is het er ook niet zo druk, dus je hoeft geen hordes mensen te verwachten. Ook fijn, ze hebben plekken met eigen sanitair én er is een overdekt warm zwembad. Meteen zin om te gaan? Dat snappen we. Huur snel een Ventje.

Let op: wel even van tevoren reserveren. Het is bij veel campings nu niet meer mogelijk om zomaar aan te komen waaien. Veel plezier met je winterkampeerweekend!

Keuken voorproefje

Lekker koken met veel ruimte.

Lees meer >

Ontspan

Kom tot rust.

Lees meer >