Wegenbelasting

Een voordelig tarief voor campers.

Wegenbelasting camper

Fanatieke camperaars praten onderling regelmatig over het voordelige wegenbelasting-tarief voor campers, ook wel het kwarttarief genoemd. Maar wat is dit eigenlijk voor tarief? En hoe kom je in dat kwarttarief terecht? Lees hier alles wat je moet weten over de wegenbelasting van je camper. Kan jij de volgende keer ook meepraten, in plaats van ja-knikken.

Voorwaarden kwarttarief camper

Campers (en dus Ventjes) voor eigen gebruik zijn voordeliger in de wegenbelasting dan een personenauto. Dat noemen ze ook wel het kwarttarief. Om hiervoor in aanmerking te komen moet de camper aan allerlei inrichtingseisen van de belastingdienst voldoen. Zo moet de binnenruimte zijn ingericht voor zowel vervoer als verblijf, moeten er minimaal twee vaste zitplaatsen inzitten en moet de camper een vaste kook- en slaapgelegenheid hebben. Al deze eisen staan op de website van de belastingdienst.

Lage wegenbelasting

Zijn al deze voorwaarden gecheckt en goedgekeurd door de RDW? Dan valt je camper in het zogenoemde kampeerauto kwarttarief. Daarmee betaal je een kwart van van de wegenbelasting van een personenauto. Kortom: Je betaalt één kwartaal, in plaats van vier kwartalen.
Dat gunstige tarief is ingesteld, omdat je meestal minder met je camper rijdt dan met een gewone auto. Gelukkig kan je een Ventje ook heel goed als dagelijkse auto gebruiken. Hij is net zo wendbaar als een normale auto. Daarom heb je met een Ventje dubbel voordeel. Je rijdt een dagelijks met je busje, maar je betaalt de wegenbelasting voor een kampeerauto. Als je je camper wil gaan verhuren, betaal je twee van de vier kwartalen wegenbelasting.

Aanvragen

Je krijgt dit tarief niet automatisch. Als je camper nog niet in dit kwarttarief van de wegenbelasting valt, moet je een verzoek indienen bij de belastingdienst. Dit is vrij simpel te doen op de website van de belastingdienst. Met een Ventje is dit lage wegenbelasting tarief natuurlijk al voor je geregeld. Stel hier je eigen Ventje samen.

“Met een lang bed van 195 cm kan iedereen languit liggen. De kussens zijn gemaakt van een prettige, wasbare stof. De verduisterende, geheel afsluitende gordijnen zorgen voor ultieme rust. Frisse lucht is slim geregeld via ons unieke ventilatiesysteem.”

Frank Westland

Industrieel ontwerper

Comfortabel reizen

Meer dan genoeg ruimte.

Lees meer >

Kleurkeuze

Wil je een zakelijke uitstraling of een vrolijk Ventje?

Kies een kleur >