Werken onderweg

Met Ventje naar werk..

of werk vanuit Ventje.

Vrijheid

Steeds meer mensen combineren werken en reizen, het zogenaamde leven als een ‘digital nomad’. Sabrina heeft bijvoorbeeld haar bus omgebouwd tot camper, en is ontzettend blij met de keuze om te werken als digitale nomade.

Sabrina is vooral blij met de volledige vrijheid die ze ervaart. Opstaan wanneer je wilt en waar je wilt. De camper geeft haar de vrijheid om te parkeren waar ze wilt. Of zoals Instagram het noemt, #homeiswhereyouparkit. Als je op deze hashtag zoekt, zal je zien dat je van de mooiste plekken van de wereld, jouw tijdelijke huis of kantoor kan maken. Soms willen opdrachtgevers dat je op locatie werkt, maar ook in dit geval ben je altijd in de buurt, wanneer jij dat wilt.

Kosten

De vaste lasten van een woning maken over het algemeen een heel groot deel van je inkomsten op. Daarnaast zijn de kosten van het huren van een werkplek ook hoog. Deze kosten zijn natuurlijk aanzienlijk lager wanneer je woont of werkt in je camper.

Internet

Als Digital Nomad heb je een paar dingen nodig om te kunnen werken: een laptop, stroom en internet (en koffie). Stop daarom een dongle in je laptop of maak gebruik van de Wifi hotspot op je telefoon, en met een paar tientjes per maand heb jij altijd en overal internet. De ideale mobiele werkplek is geboren.

Ik heb ervoor gekozen om mijn Ventje zowel zakelijk als privé te rijden. Zo gebruik ik het Ventje doordeweeks voor mijn ontwerpbureau en kan ik makkelijk weekendjes weg om tot rust te komen. Praktisch en ook nog eens voordelig!

Frank Westland

Industrieel ontwerper

Flexibele indeling

Voor ieder moment een andere opstelling.

Lees meer >