Veelgestelde vragen…

…en onze antwoorden.

Hoeveel zitplaatsen zijn er tijdens het rijden?
Er kunnen 3 personen voorin zitten, met gordel. Dit zijn de bestuurder en 2 personen op een bankje ernaast.
In bepaalde T5’s mogen er nog eens 3 personen achterin zitten tijdens het rijden, maar alleen zonder gordel. Sommige Ventjes kunnen dus voor 6 zitplekken gekeurd worden door de RDW.
Moet er een hefdak op een Ventje?
Als je wilt dat de belastingdienst je bus ziet als kampeerauto, dan moet er een hefdak op. Kampeerauto’s vallen in het voordelige kampeerauto kwarttarief voor de motorrijtuigenbelasting. Het hefdak is daarmee gelukkig snel terugverdiend.
Wat is de maximale hoogte van een Ventje?
De maximale hoogte van een Ventje hangt af van een aantal factoren. De maximale (rij)hoogte van een Ventje (niet verlaagd) inclusief (slaap)hefdak, zonnepaneel en cassetteluifel is 205cm.
Moet ik zelf een bus kopen?
Wij verzorgen vaak de aanschaf van een goede bus, maar je kunt dit ook zelf regelen. Als je al een geschikte bus hebt, kunnen wij deze omtoveren tot een Ventje!
Wat voor type bus heb ik nodig?
Iedere Volkswagen T5, T6 of T6.1 met een korte wielbasis (L1) is in basis geschikt om een Ventje van te maken. Een klep aan de achterzijde is wenselijk om als afdakje tijdens het koken te dienen.
Moeten er al ramen in een bus zitten?
Bij personenbusjes zitten er vaak al ramen in de bus. Bij een bestelbus is dit meestal niet het geval en plaatsen wij onze eigen, verduisterende ramen. Hierdoor is er minder inkijk en kunnen we een mooi schuifraam toevoegen.
Kan ik zelf een Ventje bouwen?
Er is veel kennis en specialistisch gereedschap nodig om een Ventje te maken. Alles komt zeer precies en er zijn geen schroeven zichtbaar. Hierdoor is het niet mogelijk om zelf een Ventje te bouwen.

Meer vragen?

Bel ons om je vragen te stellen of een kijkmoment in te plannen.

T 030 22 70 922
info@ventje.nl

Je kunt ook je vraag insturen via het formulier hiernaast.
Je hoort dan snel van ons!