Veelgestelde vragen

…en onze antwoorden.

Hoeveel zitplaatsen zijn er tijdens het rijden?
Tijdens het rijden kunnen er maximaal 3 personen in een Ventje zitten, de bestuurder en 2 personen op het bankje ernaast. Er zijn geen zitplekken achterin, aangezien onze prettige matraskussens, bergruimte en flexibele indeling dan zouden vervallen voor een stoelconstructie.
Moet er een hefdak op een Ventje?
Als je wilt dat de belastingdienst je bus ziet als kampeerauto, dan moet er een hefdak op. Kampeerauto’s vallen in het voordelige kampeerauto kwarttarief voor de motorrijtuigenbelasting. Het hefdak is daarmee gelukkig snel terugverdiend.
Wat is de maximale hoogte van een Ventje?
De hoogte van een Ventje (niet verlaagd) inclusief hefdak, zonnepaneel en cassetteluifel is 205cm.
Moet ik zelf een bus kopen?
Wij verzorgen bijna altijd ook de aanschaf van een goede bus. Maar ook als je al een geschikte bus hebt of deze zelf wilt regelen, kunnen wij deze omtoveren tot een Ventje!
Wat voor type bus heb ik nodig?
Iedere Volkswagen T5, T6 of T6.1 met een korte wielbasis (L1) is in basis geschikt om een Ventje van te maken. Een klep aan de achterzijde is wenselijk om als afdakje tijdens het koken te dienen.
Moeten er al ramen in een bus zitten?
Bij personenbusjes zitten er vaak al ramen in de bus. Bij een bestelbus is dit meestal niet het geval en plaatsen wij onze eigen, verduisterende ramen. Hierdoor is er minder inkijk en kunnen we een mooi schuifraam toevoegen.
Kan ik zelf een Ventje bouwen?
Er is veel kennis en specialistisch gereedschap nodig om een Ventje te maken. Alles komt zeer precies en er zijn geen schroeven zichtbaar. Hierdoor is het niet mogelijk om zelf een Ventje te bouwen.

Meer weten?

Bel ons om je vragen te stellen of een kijkmoment in te plannen.

T 030 22 70 922
info@ventje.nl

Je kunt ook je vraag insturen via het formulier hiernaast.
Je hoort dan snel van ons!

Wij vinden het leuk als je wilt komen kijken!
Plan hier een kijkafspraak.
Of bel ons even om wat af te spreken.
Wij hebben parkeergelegenheid.