“Waarom heb ik dat niet bedacht?”

Geniale keuken

Juni 2020 | Rob & Annette

Ik zag op internet, volgens mij was het Facebook, tijdens het scrollen een foto langs flitsen van een VW bus met de achterklep open met daarin een houten meubel met laatjes en vakjes. Een kampeerbus met de keuken achterin!

Groot gezin
Wij hebben wat ervaring met Volkswagens T3 en T4. De beiden T3’s waren kampeerbussen en de T4 een personenbus. Toen wij als pleeggezin begonnen zochten we vervoer voor een groot gezin tegen relatief lage kosten. Dat vonden we in de vorm van de kampeerbussen. Toen er nog meer pleegkinderen kwamen en we een gezin van acht personen vormden moesten we aan de personenbus. Maar het gevoel van vrijheid dat de kampeerbussen ons gaven bleef altijd kriebelen, hoewel we ook al enkele jaren genieten van afwisselend kamperen met tenten en B&B’s en dergelijke.

Regelmatig speur ik het internet af op betaalbare kampeerbussen. Maar, wat ik vind zijn altijd hoge prijzen en altijd de standaard indeling met de keuken tegen de zijwand achter de bestuurdersstoel. Maar nu, terwijl ik niet eens zocht, flitste dit Ventje langs. Daar moest ik meer van weten.

Geniale keuken
De keuken achterin, geniaal! Van binnen en van buiten toegankelijk. Mijn vrouw en ik waren meteen laaiend enthousiast en heb op de website direct informatie aangevraagd over huren en kopen. Datzelfde weekend zijn we naar Utrecht gereden om een bus te bekijken, samen met onze kleinzoon. Het hele interieur is goed doordacht. Mooi afgewerkt en die keuken is echt top. Op de goede hoogte als je buiten onder de klep staat en zittend bereikbaar van binnen uit.

Flexibele indeling
De flexibele indeling van de banken is ook een geweldige vinding. Letterlijk in een handomdraai te veranderen. En dan de losse onderstellen om de bankdelen ook buiten te kunnen gebruiken. Wat heb je nog meer nodig? Wat ik me nog wel afvroeg bij de bezichtiging: “Waarom heb ik dat niet bedacht?”