“Ventje is ruimtelijk, intiem & lekker warm”

Ruimtelijk en intiem

Oktober 2020 | Marcel & Mieke, Ventje-ouders

In een vriendelijk mailtje sprak Frank ons aan met ‘Ha Ventje-tourders!’. In de gauwigheid had ik Ventje-ouders gelezen. En dat is eigenlijk minder gek dan het klinkt. Want met een Ventje onderweg zijn is als onderweg zijn met een schat. Tuurlijk is het geen kind maar dit onwijs leuke campertje ligt je gewoon meteen na aan het hart.

Zoektocht
Er is enorm veel te vinden op het gebied van campers. Mijn internet-zoek-spanningsboog is niet zo lang, die van mijn vrouw gelukkig wel. We zochten geen Peugeot J5 uit 1991, waarmee onze zoon nu voor lange tijd weg is, en ook geen ‘witte villa op wielen’. We waren op zoek naar een frisse, overzichtelijke, goed doordachte buscamper en ook nog voor een aimabele prijs. We vonden Ventje!

Meerdere functies
Als een blok viel ik voor het concept dat ik vanuit ons vakantieadres frequent op de website bewonderde. Na een bezoek aan ‘de werkplaats’ in Utrecht werd ik nog enthousiaster. De ruimte, de techniek, het simplisme. Lees dit laatste woord als: te sterk vereenvoudigde voorstellingswijze. Want werkelijk over alles is nagedacht en zo ongeveer ieder plankje in de auto heeft meerdere functies. En toch…net iets te klein wellicht?

Warm en intiem
Dat betekende aan den lijve gaan ondervinden. We zijn er drie dagen mee op pad gegaan. En inderdaad; het is kleiner, het is meer kamperen, het is meer ‘om elkaar heen bewegen’. Maar ook: het is ruimtelijk, intiem, lekker warm, je hebt contact met buiten en het heeft een uniek ventilatiesysteem.

Keuken klopt
En ook nog; ik ben een thuiskok, door de week, maar ook onderweg. In dit keukentje klopt het helemaal. Het fijnste buiten staand, onder de klep natuurlijk, maar ook binnen zittend werkt het gewoon. Hoe kun je zo slim zo veel handigs stoppen in zo’n kleine oppervlakte?

Glimlach
Kortom, met het Ventje genoten van enkele dagen Zeeland in ongeveer het natste weekend van het jaar. Evengoed iedere morgen opgestaan met een grote glimlach; door toch nog wat zonnestralen in dit weekend, maar vooral ook door ‘ons’ blakende Ventje.

Mannen, complimenten, jullie hebben een prachtig Ventje op de wereld gezet.