“Zo luxe hadden wij beiden nog nooit gekampeerd”

Winterventje

November 2020 | Evie & Stijn

Vakantie, daar waren we nu echt even aan toe. Het was november en zo langzamerhand begonnen de muren op ons af te komen, na vele weken thuiswerken en iedere dag opnieuw weer alarmerende coronabesmettingscijfers. Vliegen naar een zonnig oord voelde niet goed en daarom besloten we in Nederland te blijven. Nu zijn we allebei groot kampeerfan: tentje in de auto, gaspannetje mee en gaan. Maar kamperen op die wijze is toch fijner als de zon schijnt. Het vooruitzicht van vernikkelen in een klein tentje zonder enige vorm van comfort vonden we zo richting de wintermaanden toch minder aanlokkelijk. En dus gingen we op pad met een ‘Winterventje’.

Luxe
Zo luxe hadden wij beiden nog nooit gekampeerd. Werkelijk aan alles was gedacht. Een flesopener? Check – op een standaard handige vaste plek. Flesje glühwein voor de donkere novemberavond? Check. Kacheltje? Check. De hele vakantie hebben wij geen moment gekend waarop we merkten dat er iets ontbrak.

Rijcomfort
Ook het rijcomfort heeft ons positief verrast. Zelf ben ik mijn kleine, rode stadsautootje gewend, waarmee ik eigenlijk overal wel eenvoudig kan inparkeren en tussendoor kan manoeuvreren. Maar zo’n bus? Tot mijn verbazing was het écht heel gemakkelijk om met Ventje te rijden.

Herontdekken
Duiken bij mooie koraalriffen of wandelen over mooie bergtoppen zat er dit jaar voor ons even niet in. Maar hardlopen door mooie bosgebieden en fietsen door de Nederlandse Noordoostpolder wél – en daar hebben wij ons meer dan goed mee vermaakt. ’s Avonds hadden we ruim de tijd om een boek te lezen onder het luifeltje van Ventje bij een heerlijk warm vuurkacheltje, die de campings van Staasbosbeheer zonder uitzondering aanboden. En wie weet nemen we dit jaar wel wéér een Ventje mee, al dan niet verder Europa in! Want dat het voor herhaling vatbaar is, dat is een ding dat zeker is.